skip to Main Content
Wereldstotterdag 2020

Wereldstotterdag 2020

Dare to be y-y-y-you!

Het Stotterfonds en ik als stottertherapeut in Assen zetten ons dit jaar tijdens WereldStotterdag in voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. We kondigen deze bijzondere dag aan met de slogan DARE TO BE Y-Y-Y-YOU. Jezelf durven zijn als tiener is een hele kunst en dat geldt nog eens extra als je stottert. Om jongeren aan te moedigen te zeggen wat ze denken, willen en voelen hebben we 7 tips geformuleerd en die in de vorm van een boekenlegger en poster vormgegeven.

Tijdens de campagne:

1. De boekenlegger en poster zijn beide, tegen verzendkosten, te bestellen in de webshop van het StotterFonds.

pastedGraphic_1.png

2. Sukima van Velzen staat in deze tijd extra stil bij het ondersteunen van haar cliënten binnen de schoolsetting. Denk hierbij aan voorlichting geven op scholen, gesprekken plannen met mentoren om afspraken te maken over onder andere mondelinge toetsen, maar bovenal in gesprek te gaan met de jongere over wat  hij/zij op school nodig heeft

3. Ken je een jongere die stottert, informeer hem of haar dan over de mogelijkheid om groepstherapie te volgen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij rondomspraak.nl. Kijk ook eens op damstegroep.nl. 

4. Demosthenes (de patiëntenvereniging) organiseert donderdag 22 oktober van 20.00 tot 21.30 uur een online meeting rond het thema ‘Dare to be y-y-you’. Het idee daarbij is om het te hebben over de middelbare schooltijd. En verder wordt het gewoon een gezellige online bijeenkomst. Opgeven kan via: info@demosthenes.nl.

Hartelijke groet,

Sukima van Velzen

Logopedist-Stottertherapeut & ervaringsdeskundige

 

Back To Top