skip to Main Content

Worden logopedie en stottertherapie vergoed?

Bij Rondom Spraak worden logopedie en stottertherapie vergoed vanuit het basispakket van elke zorgverzekeraar. Voor mensen tot 18 jaar wordt de behandeling volledig vergoed. In 2022 is het verplicht eigen risico, voor mensen vanaf 18 jaar oud, vastgesteld op €385,-. Als je boven de 18 jaar oud bent wordt de behandeling eerst verrekend met het eigen risico. Is je eigen risico op? Dan wordt de behandeling volledig vergoed. De behandelingen worden rechtstreeks bij jouw zorgverzekering ingediend en gedeclareerd. 

In 2022 heeft Rondom Spraak contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

Wat is het tarief?

Het tarief voor een intakegesprek ligt tussen de €81,00 en €120 euro. Het logopedische behandeltarief ligt tussen de €29,50 en €39,00 per 25 minuten. Bij stottertherapie worden afspraken gemaakt per 50 minuten, het tarief van een afspraak voor stottertherapie ligt tussen de €59,00 en €78,00. Als je het tarief voor een behandeling precies wilt weten, kunt je dit het beste navragen bij je eigen zorgverzekeraar. 

Waar moet de verwijzing aan voldoen? 

Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet er een doorverwijzing van de huis/tandarts of medisch specialist zijn. Kom je zonder doorverwijzing? Dan moet er een screening voor directe toegankelijkheid worden afgenomen door de therapeut waarmee je een afspraak maakt.

Je kunt bij ons terecht met én zonder verwijzing van een arts.

De doorverwijzing moet, vanuit de zorgverzekeraars, aan een aantal regels voldoen. De arts moet een datum, handtekening en een reden voor doorverwijzing op de brief noteren.  Als de arts deze punten niet op de verwijzing heeft gezet is deze niet geldig. Om in aanmerking te komen voor het uurtarief stotteren, moet er ” stotteren” als reden voor verwijzing op de brief staan.

Back To Top