skip to Main Content
Hinke Alie De Boer

Met veel plezier ben ik al bijna tien jaar werkzaam als logopedist en inmiddels ook als stottertherapeut. De reden dat ik logopedist ben geworden is omdat ik ten eerste graag met mensen werk. Daarnaast vind ik de afwisseling heel leuk, geen behandeling is hetzelfde. De verschillen in zowel de hulpvragen als de mensen maken het voor mij een erg boeiend beroep. Ik zie de meeste behandelingen als een puzzel die ik, samen met de client en zijn omgeving op mag lossen. In elke fase van de behandeling vallen er puzzelstukjes op hun plek. Ik word blij van het samen met de cliënt en eventueel ouders verder te komen in hun ontwikkeling, waarbij ik hen iets kan leren, maar ik ook elke keer weer iets van de client leer.

Tijdens mijn behandelingen vind ik het belangrijk dat de cliënt plezier heeft en daarom ben ik een groot voorstander van humor. Verder vind ik het erg leuk om samen te zoeken naar een fijne manier van samenwerken in een vertrouwde omgeving, waarbij ik graag “out of the box” denk.

Ik heb langere tijd bij een praktijk in Drenthe gewerkt en heb nu ontzettend veel zin om in oktober te starten bij Rondom Spraak in Assen, tevens mijn woonplaats.

In 2017 ben ik gestart met mij specialiseren in de behandeling van stotteren en in 2019 heb ik de opleiding tot stottertherapeut (ECSF) gevolgd. Ook tijdens deze behandeling vind ik het ontzettend waardevol om samen te werken aan het leren omgaan met stotteren, een voor jou soepele en fijne manier van spreken te vinden en de omgeving, zoals ouders en de school hierbij mee te nemen.
Naast het behandelen van stotteren heb ik veel ervaring in de behandeling van spraak- en taalproblematiek bij (hele jonge) kinderen.

Ik word door cliënten omschreven als vrolijk, enthousiast en heel geduldig.

Cursussen en specialisaties 

  • European Clinical Specialization in Fluency Disorders (ECSF): eenjarige internationale opleiding tot vloeiendheidsspecialist.
  • Lidcombe therapie voor jonge, stotterende kinderen
  • DCM (Demands and capacities model restart & verdieping motorische domein
  • Effectief therapeutschap
  • Logopedie en tandheelkunde (OMFT)
  • Communicatieve taaltherapie voor kinderen met een taalniveau van twee tot zes jaar

 

Back To Top