skip to Main Content

Wat kan je verwachten van stottertherapie?

De meeste mensen die starten met stottertherapie willen het liefst dat het stotteren zo snel mogelijk verdwijnt. Een snel medicijn of één therapie die bij iedereen werkt, bestaat echter niet. Als je al langere tijd stottert, is de kans groot dat er iets van stotteren aanwezig zal blijven in je spreken.

Minder stotteren en een soepele manier van spreken zijn haalbare doelen.

Gelukkig zijn er ook haalbare doelen, zoals minder stotteren, een soepele manier van spreken, meer controle tijdens het stotteren én het ontwikkelen van een flexibele houding ten opzichte van stotteren. Door te werken aan al deze aspecten kun je ervoor zorgen dat negatieve gedachten en gevoelens niet meer in de weg staan en stotteren niet langer een belemmering is in het dagelijks leven. Voor het bereiken van de doelen is het van groot belang dat de oefeningen thuis worden herhaald.

De stottertherapeut

Na aanmelding voor stottertherapie bij Rondom Spraak, word je behandeld door Sukima van Velzen (gespecialiseerd logopedist-stottertherapeut).

Sukima van Velzen: “Stotteren heeft een lange tijd mijn leven en de keuzes die ik maakte negatief beïnvloed. Ik ben heel blij dat ik alles wat ik heb geleerd nu kan delen met andere mensen die stotteren!

Vanuit haar eigen ervaring met stotteren is zij zich (vanaf 2008) gaan specialiseren in stotteren. Sukima heeft de “European Clinical Specialization in Fluency Disorders” (ECSF) afgerond en verschillende aanvullende cursussen behaald. In de behandelingen combineert zij de theorie over stotteren en stottertherapie met haar persoonlijke ervaring rond stotteren, individuele therapie en groepstherapie. Om haar kennis en kunde steeds verder te verdiepen volgt zij elk jaar, met veel plezier, nieuwe cursussen over stotteren. Lees hier hoe mensen de stottertherapie bij Sukima ervaren of lees meer over onze werkwijze

Back To Top